Bildberättelser Dömmar, myter och symboler Svartvita bilder Bilder som inspirerats av naturen Porträttmåleri Nordiska gudasagan En utställning om Kain Boye Till bildberättelser Drömmar, myter Illustrationer och svartvita bilder Bilder med naturen som inspirationskälla Porträtt Nordiska gudasagan

Moderna sagor är ett multimedia äventyr om en kvinnas möten med sig själv i olika roller i tid och rum. Moderna sagor skapades med stöd av Konstnärsnämnden och i samarbete med Kajsa Magnusson, multimedia.

Karin Frostensons ”Moderna sagor” bjuder på resor genom tid och rum, konst och politik, gamla myter och nya illusioner. Där finns en skarp och drastisk satir med rötter i 60-talet som rycker masken av makten. Men där finns också en drömsk, personligt färgad fantastik. Att klicka sig fram genom Karin Frostensons bildvärld är ett både fängslande och tankeväckande äventyr.

Leif Nylén
Författare

 

Den är rolig, politisk, vacker, feministisk och förtjusande flummig. Sådana möjligheter inom konsten blir lätt bortglömda. 70 talets ideal har aldrig behövts så mycket som just nu. Jag tycker den är alldeles underbar.

Carl Johan de Geer
Konstnär

Gläd er bildlärare.
Till era elever kommer
Karin Frostenson flygande i röda CD-skor.
Hennes vingar är skaparlusten.
Politik, musik, drömmar och foton.
Målningar, konsthistoria och poesi.
Allt i en salig blandning.
Som i de bästa sagor.

Bitte Alling-Ode
Universitetsadjunkt i Bild

 

Moderna sagor kan beställas genom bibliotekstjänst och direkt från
Karin Frostenson
.